Gamersnet.nl

Power Unlimited Awards 2002

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor de Power Unlimited Awards, dit keer editie 2002. Gamersnet was erbij. Spelletjes spelen, wat drinken, spelletje spelen, filmpje kijken, spelletje spelen, awardsuitreiking, spelletje spelen.

Goed geregeld PU!

Omdat wij natuurlijk alleen daar waren als pers en niet voor het plezier *kuch* kregen wij VIP-passen. Dit betekende dat we gratis drankjes konden halen en een uitrijkaart kregen. Nu waren die gratis drankjes verbazingwekkend snel op, dus moesten we daarna alsnog betalen. Pech, maar we mogen niet zeuren. De uitrijkaart (á 9 euro!) maakte veel goed. Het was erg leuk dat er een groot aantal lezers van de Power Unlimited bij waren. Leuk voor hen in ieder geval, wij moesten langer wachten bij de consoles 🙂

Leuke dames

Het ‘leuke dame gehalte’ was erg hoog en zo zien wij het graag. Bij de ingang al werden wij vriendelijk welkom geheten door een paar aardige dames. Verder mochten de promotieteams er zeker zijn. Xbox, PS2, Gamecube… het was allemaal goed te versmaden. 🙂

Smash bros. Melee! Final Fantasy X! Pikmin!

Er waren een hoop nieuwe spellen te bewonderen bij de PU-Awards. Zo hebben we met onze handjes gretig aan Smash Bros. Melee gezeten. We waren daarin niet de enigen. Grote rijen (vooral jonge) gamers wilden ook graag een potje spelen. Er waren helaas ook een paar mannetjes bij die wij vriendelijk, doch ernstig moesten verzoeken om op te schuiven, aangezien de rest ook wel eens wilde spelen. Rellen!
Ook Final Fantasy X was wel weer eens leuk om in een officiële Playstation2 kast te zien. Het filmpje met het blitzball blijft gaaf! Ook Pikmin was te zien, wat mij erg leuk verraste. Nu ben ik normaal niet zo ‘into’ Nintendo, maar het ‘ big N’ gevoel kreeg mij toch ook wel te pakken. Nee mensen, Nintendo is niet kiddy, maar gewoon leuk!

Al deze spellen komen trouwens vrij snel uit. Dus als lezer hoef je niet lang meer te wachten!

De winnaars

Zo, wie wonnen die awards dan? Nou…

Beste PlayStation game:

Final Fantasy 9 (Columbia Tristar)

Beste Dreamcast game:

Shenmue (Atoll Soft)

Beste gamesshop:

NedGame

Beste Game Boy Color game:

Pokémon Gold/Silver (Nintendo)

Beste Nintendo 64 game:

Paper Mario (Nintendo)

Beste hardware:

Creative Labs

Beste PlayStation 2 game:

Grand Theft Auto 3 (Contact Data)

Beste Game Boy Advance game:

Mario Kart (Nintendo)

Beste (games)winkelketen:

Free Record Shop

Beste PC game:

Max Payne (Contact Data)

Beste spelplatform:

PlayStation 2 (Sony)

Beste online game:

Return to Castle Wolfenstein (Contact Data)

Beste game overall:

Grand Theft Auto 3 (Contact Data)


Kill Frenzie!

Tja, toen kwam het trieste gedeelte van de avond. Het punt waarop duidelijk werd dat je gratis promotiemateriaal mocht meenemen. Lege consoledozen waren erg populair merkte ik. Er liepen mannetjes rond met een stapel dozen waarmee je de gemeentereiniging nog een hartaanval bezorgt. Xboxdoos, daarop een PS2-doos, daarop een Gamecubedoos en als finale nog een berg promotiemateriaal. Posters werden van de muren getrokken en de promotiedames lastig gevallen. Op verzoek van een collega of ik die grote Gamecubeposter even wilde pakken werd ik hard afgestraft door iemand van Nintendo. “Heej! Van wie zijn die posters?” “Van Nintendo” “Dan mag je ze dus niet pakken” Toen liep er een figuur langs met een stuk of vijf Gamecubedozen en een aantal posters. “En hij dan?” zei ik spottend. Toen zag hij ook wel dat zijn reactie niet erg logisch was en kon hij er wel om lachen geloof ik. Samengevat: ik vond het een erg leuke avond, maar ze hadden die troep beter niet mee kunnen geven. Dat had een hoop ellende voorkomen. Hoewel, het is best leuk om te zien hoe twee jongetjes van een jaar of 15 met elkaar op de vuist gaan om een lege consoledoos.

Heren Power Unlimited, het was ons weer een genoegen! Tot volgend jaar!