New World Order

Een game waar al een tijd aan wordt gewerkt is “New World Order”. De game wordt gemaakt op Nederlandse bodem en wil het gevecht aangaan met de games “Rogue Spear” en “Counterstrike”. Maar de concurrentie wordt nog veel groter, games als “Team Factor” en “Tac Ops: Assault on Terror” zien binnenkort ook het licht.

Om te beginnen iets over de publisher. De publisher is Project 3 Interactive en is niet geheel onbekend. Ik denk dat iedereen ooit wel eens ‘Jazz Jackrabbit’ heeft gespeeld. Dit spel werd over de hele wereld veel gespeeld en is denk ik ook het bekendste spel van Project 3 Interactive.
Ik had zelf eerlijk gezegd niet veel gehoord over “New World Order” (NWO) voordat ik deze preview schreef, maar na wat screenshots en wat verhalen te hebben gelezen over het spel werd ik erg geïnteresseerd! Ik heb zelf best veel Counterstike gespeeld dus ik wilde wel eens zien wat dit spel te bieden heeft.

In het spel NWO zal het net als Counterstike draaien om teamplay, en 2 partijen die strijden.

Syndicate (Terroristen):

In NWO is Syndicate een terroristische organisatie, die de misdaad in de wereld willen brengen. Van het gijzelen van mensen tot het plaatsen van bommen proberen ze hun doelen te bereiken.

Global Assault Team afgekort GAT (of vaak Special Force genoemd):

Het GAT moet je zien als een special force die als doel hebben het Syndicate onschadelijk te maken. Zo moet je huizen invallen om mensen te bevrijden van gijzelaars en het onschadelijk maken van bommen. Ondertussen hoor je het gekrijs van onschuldige mensen. Het terugkrijgen van gestolen goederen hoort ook tot een taak van het GAT.

Klinkt dus als Rogue Spear of Counterstike, maar toch blijven de ingrediënten goed! Het samen opzetten van een inval in een huis blijft altijd een belevenis. Telkens loopt het weer anders dan je gedacht had. “Loopt het uit op een groot gevecht of kan je het eenvoudig afhandelen met sniperwerk?”. En vergeet natuurlijk niet de wapens die je kan gebruiken: van Kalashnikovs tot Glocks.

Enkele belangrijke punten op een rijtje wat je kan vinden in GAT en niet altijd in andere soortgelijke games:

  • Vermoeidheidsmeter: het springen, rennen, klimmen en richten wordt moeilijker
  • als je veel wapens op zak hebt, ben je zwaar beladen, dan raak je sneller moe.
  • door continue te snipperen, wordt je moe en zal je vermoeidheidsmeter stijgen.
  • een tip: luister naar het geluid van je hartslag dan kan je afleiden hoe vermoeid je bent.
  • Rank: na aanleiding van meemaakt kan je rank stijgen
  • Je wapenkeuze is na aanleiding van je rank, niet via geld!
  • Als je geraakt wordt of iemand anders raakt, heeft het invloed op je rank
  • Het oplossen van strategische doelen is goed voor je rank

Nwo zal bestaan uit een single player en een multiplayer gedeelte. De single player moet je meer zien als een training voor de multiplayer. Je wordt dus klaargestoomd om je te bewijzen in de multiplayer. Het oefenen zal gaan met behulp van bots. Je zal dus een team vormen samen met een paar bots tegen andere bots.

Wat vind je in New World Order?

Hieronder een rijtje met welke verschillende onderdelen je kan vinden in NWO:
1. Team deatchmatch: zorg dat je als team het andere team uitschakelt, dus Terror vs. Swat.
2. Rescue mode, Global Assault Team moet zorgen dat de dat de hostages worden gered van gijzelaars. Terroristen moeten hier natuurlijk een stokje voor steken!
3. Er zijn ook nog 3 andere game opties die je kan spelen maar die willen ze nog niet prijs geven wegens de hevige concurrentiestrijd.

In NWO zal je 12 verschillende mappen vinden, maar er zullen er vast meer te downloaden zijn naarmate het spel te koop is. De mappen zijn zeer uitgestrekt. Zo heb je een map genaamd “Sweden”, dit is een grote stad met vele huizen waar je in kunt met meerdere verdiepingen. Andere mappen zijn er ook, zoals : “Cargoship” en bijvoorbeeld “Tunnel”. “Tunnel” is een erg grote map waarin in een boel verkeer stilstaat in een tunnel, van personen auto’s tot vrachtwagens. Elk map heeft andere eigenschappen, de mappen lopen dus sterk uiteen en dit maakt het toch leuker.

Nawoord

NWO laat goede graphics zien en de informatie over het spel ziet er aardig uit. Het is nu alleen de vraag of dit spel wel opkan tegen de grote concurrentie in dit genre. Spellen als “Rogue Spear” en “Counterstrike” hebben een erg grote naam, dit voornamelijk door hun goede gameplay. Maar aan de andere kant, deze nieuwkomer zou best wel eens een verassing kunnen worden, want hij heeft alle ingrediënten voor een goede Tactische Shooter! Binnenkort als het spel uitkomt zullen we deze uitvoerig gaan testen. Volgens de laatste berichten komt de game in mei 2002 uit, al kan dat misschien later worden, aangezien de demo ook meerdere malen uitgesteld is en is tot dusver nog niet bekend.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren