Parappa the Rapper 2

Onze muzikale vriend Parappa is terug! Hij zit met wat problemen die hij alleen met muziek kan oplossen. Wat doe je als iemand al het eten in noodles veranderd? Precies: probeer je tegenstanders eruit te rappen en win de liefde van je vriendin Sunny Funny terug.

Onzinverhaal

In het eerste deel van Parapper the Rapper won Parappa voor 100 jaar aan noodles. Na een tijdje heeft hij wel genoeg van die sliertjes gegeten. Als op een dag zelfs zijn vriendinnetje Sunny Funny hem noodles voorschotelt heeft Parappa er genoeg van. Nooit meer noodles! Dit vat Sunny Funny natuurlijk niet goed op en zij noemt hem dan een baby omdat hij zijn bordje niet netjes leeg eet. Parappa gaat met zijn vriend PJ DJ een hamburger halen, maar dan blijken alle hamburgers ook al in noodles veranderd te zijn. Wat een ramp!
Alleen door te rappen kun je de problemen oplossen. Beard Burger Master, voormalig eigenaar van de burgertent, rapt de eerste zin, jij moet hem herhalen door een bepaalde knoppencombinatie te gebruiken. De liedjes zijn allemaal vrij lollig opgezet. Het hoofddoel van het spel is dan ook fun. Het verhaaltje ontwikkelt heel erg vreemd. Zo is er een Noodle Commander die al het eten in Noodles wil veranderen. Ondertussen wil Parappa ook een echte man te worden om bij Sunny Funny terug te komen.

Kick, punch, block!

Rappen gaat als volgt: Het is de bedoeling dat je iemand na-rapt door op verschillende de knoppen van de controller te drukken. Er gaat een icoontje over een balk heen, waarop de verschillende knoppen afgebeeld staan. Op het moment dat het icoontje bijvoorbeeld over de X heen gaat, moet je op hetzelfde moment de X-knop op de controller indrukken. Dit kan nog vrij lastig zijn.
Soms had ik het idee dat het spel een rare manier van waarderen van verschillende prestaties heeft. Soms kun je een zin helemaal verkeerd rappen en krijg je toch een goede score. Anderzijds kan het ook voorkomen dat je denkt dat je het erg goed doet, terwijl je waardering omlaag gaat. Voor de waardering heb je een meter die omhoog of omlaag gaat, naar gelang je prestaties. ‘Cool’ is een perfecte score, dan is er ‘Good’, ‘Bad’ en ‘Awful’. Als je een level succesvol wilt halen moet je minimaal met ‘Good’ eindigen. Ook mag je niet al te lang op ‘Awful’ staan, want dan kunnen je omstanders je niet meer aanhoren en stoppen ze de rap. Het gehele spel komt aan op knoppenbehendigheid en snelheid.

In de praktijk is het spel echt poepsimpel. Ter illustratie: Ik was in iets meer dan een uur klaar! Er was maar één keer dat ik een level over moest doen. Er zijn in totaal acht levels, die met goed gevolg afgelegd moeten worden. Er zijn ook nog een paar bonusspelletjes waarbij je plankjes in tweeën moet slaan in de dojo van je trainer: Chop Chop Master Union.

Parappatown

De stad waar de karakters leven is Parappatown. Dit is echter niet een alledaagse stad. De inwoners zijn bijvoorbeeld volkomen plat! Als stukjes karton lopen zij rond, erg grappig om te zien. Parappa is een soort hond, maar er leven ook mensen met een ui of een bloempot als hoofd. Het gehele spel heeft een erg cartoonachtige look die erg goed uitgewerkt is.

Wat een leuke toevoeging is sinds deel 1, is de multiplayer optie. Je kunt de voltooide levels opnieuw tegen elkaar spelen. Het is dan de bedoeling om beter te rappen dan je tegenstander. Dit is wel een van de grote verbeteringen aan Parappa the Rapper. Funspellen zijn altijd leuk om met meerdere mensen te spelen en dat geld zeker ook in dit geval.

Plus- en minpunten

Parappa the Rapper 2 heeft zowel pluspunten als minpunten. De nadelen zijn vooral de rare waardering en de erg korte tijdsduur. De graphics zijn dan wel cartoonachtig, maar deze hadden wel wat beter mogen zijn. De Playstation2 heeft al heel wat betere prestaties laten zien, dus aan de hardware kan het in dit geval niet liggen.
Gelukkig zijn er ook een paar hele grote plussen voor Parappa. Het spel is weliswaar kort, maar heeft veel replaywaarde. De liedjes zijn erg leuk om nog eens te spelen. Ook is Parappa uitermate geschikt voor feestjes. De funfactor is erg hoog en die zal je dan ook regelmatig terug naar je console krijgen. Als je op zoek bent naar een leuk dansspel, ben je bij Parappa the Rapper aan het goede adres. Veel plezier is gegarandeerd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren