Hitman 2: Silent Assassin

De kale koele kikker is terug, en hij heeft een spetterende grafische engine meegebracht! Het vervolg op een game die of lovende kritiek kreeg of werd afgekraakt. Je hield ervan of je moest er van walgen, anders kon zowat niet met de voorganger, Hitman: Codename 47. Fans van het origineel zullen waarschijnlijk compleet door het lint gaan want deel 2 heeft alles wat de vorige had maar dan nog beter! Check out the preview!

Het verhaal:

Tegenwoordig zijn bijna alle schietspellen wel hetzelfde, je krijgt ongeveer net zoveel levens als de hoeveelheid postzegels die er op de wereld te krijgen zijn. Toch was dit niet het geval in Eidos Hitman: Codename 47, waar Hitman een gevoelloze moordenaar was en je alleen kon saven als je een missie had uitgespeeld. Voor degene die het spel nog niet kennen, het speelt zich een aantal jaren na de gebeurtenissen van Hitman: Codename 47 af. Je hebt je teruggetrokken en tuiniert een beetje in een Siciliaans mannenklooster. Op een dag gaat de “Hitman” naar de priester, die hem toegelaten heeft tot het klooster en biecht hij alles op. Hij mag blijven en leeft rustig verder tot de priester ineens gekidnapt wordt door de Italiaanse Maffia. Vastberaden om zijn vriend te redden draait Hitman de knop weer om en zijn doel lijkt duidelijk: zijn eerste forcerende missie is om in het huis van de lokale Maffiabaas in te breken om de ontvoerde priester terug te halen. Diana, die ook al schitterde in Hitman: Codename 47, zal ook aanwezig zijn in Hitman 2 om opdrachten door te geven over elke missie die Hitman moet uitvoeren.

De gameplay:

Ten eerste de AI, dit zal zoveel beter zijn dan in het eerste deel en eerlijk gezegd mag dat ook best. Want in deel één wist je precies wat de vijand ging doen en dat is wel handig, maar niet echt bevorderend voor de leukheid. Ik wil best aannemen dat de AI moeilijk is om te coderen. Maar zoals het in deel één was, sloeg naar mijn mening nergens op. Nu in deel twee zal dit volgens Eidos erg verbeterd zijn, met het oogpunt op de bewegingen en de looprichtingen. Zoals ik al kon zien in de trailer is dit zeer goed gelukt, eigenlijk gewoon eng goed! Het tweede dat ik wil aankaarten zijn de wapens, de wapens die gebruikt gaan worden in dit deel zullen merendeels de wapens zijn die je al had in het eerste deel. Wel zullen er een aantal nieuwe bijkomen, dit wil dus zeggen dat je je handen vol hebt aan alle wapens. De wapens die je tegen gaat komen zijn:

 • Hardballer .45
 • PSM
 • MP5 SD6
 • Heckler & Koch MP5
 • Beretta M92F
 • Colt Python
 • Desert Eagle
 • PSM 5.45mm
 • Ruger .22
 • AKS-74U
 • M4A1
 • Uzi
 • SPAS-12
 • M60
 • R93
 • Dragunov SDV
 • Barrett M95 .50 kaliber
 • Walther WA2000 custom
 • Walther WA2000
 • Fiber wire
 • Garrote
 • Leger mes
 • Kruisboog
 • En een Bijl

  In Hitman 2: Silent Assassin, krijgen spelers de kans om in first of third person view te spelen (vanuit eerste persoons perspectief zoals in Quake of achter hem zoals in Tomb Raider). Zo kun je bijvoorbeeld overschakelen in “first-person” (uit de ogen kijkend) als je een level snel door wilt rennen en gaat schieten op alles wat beweegt. Want geef nou zelf toe, als je achter de persoon kijkt (third-person) is mikken toch heel wat moeilijker dan wanneer je vanuit de ogen kijkt van Hitman. Wel is de “third-person” weer handig als je graag op een stealth manier speelt. Je hebt een beter overzicht en kan mensen beter inschatten met wat ze gaan doen. Ook al speel je het hele spel uit met de “first-person” view, dan mis je toch het Hitman gevoel, naar mijn mening. Want Hitman is en blijft nou eenmaal een “third-person” spel. Eigenlijk is de grootste verandering van het spel dat je nu ook kunt saven wanneer je maar wilt. Dit is een groot verschil met deel één waar je niet kon saven tijdens het spelen. Ook erg handig zijn de wapens die je gewoon meeneemt naar het volgende level. Dus niet weer alles overnieuw moeten zien te verzamelen, nee, je neemt alles gewoon mee.

  De graphics:

  Nu ze ook een PlayStation 2 versie aan het maken zijn, zijn ze geheel overnieuw begonnen. De engine was zeer goed op het moment dat Hitman uitkwam, maar was totaal niet console vriendelijk en sowieso verandert de gamewereld zeer snel. De interface is helemaal overnieuw gedaan en dat is goed gelukt. Het actie menu-tje, die in deel één er al was blijft zodat meteen, wanneer je naast een deur of een dood iemand staat het optie menu verschijnt en je kunt kiezen om het lijk te verslepen of bijvoorbeeld de deur wilt in- of uitgaan. Een belangrijk punt, zoals een deur openen (bijvoorbeeld als je snel moet vluchten) staat bovenaan in het menu-tje. De nieuwe wapens die zijn toegevoegd zijn speciaal gekozen vanwege de smacht ernaar en voor toepassing van een bepaald geweer in een speciaal gebied. Zo kun je een kruisboog makkelijker gebruiken in het bos, en een zwaar geladen machine gun voor een auto die je moet doorzeven. De missies nemen je mee over de hele aardbol: Italië, Rusland, Japan, Noord-Afrika en Maleisië. Aan deze levels is veel aandacht geschonken en dat is te merken ook als je de screenshots bekijkt. Niet alleen zien de spelers er zeer gelikt uit, ook de omgeving ziet er cool maar vooral echt uit.

  Conclusie:

  Het spel Hitman 2: Silent Assassin is dus een duidelijke verbetering op zijn voorganger. Vanuit dit oogpunt, zoals ik over Hitman 2 heb geschreven, zal het een en ander misschien nog verbeterd kunnen worden. Maar volgens mij wordt dit echt wel een top game, een game die zeker weten een must is voor de die-hard Hitman fans en ook voor de nieuwelingen onder Hitman. Want zowel de graphics als de gameplay zien er veel belovend uit.

  Download hier de trailer van Hitman 2: Silent Assassin

  1.   
   makaveli's avatar

   bij mij zit er een fout in het spel
   als ik in het level flatline ben en ik kan de target het spuitje geven dan kan ik dat death serum niet uit mijn inventaris pakken en dat is vanaf het begin van het spel zo
   weet iemand hier een oplossing voor?

  2.   
   nightgamer's avatar

   dit is echt een goed begin voor iemand die fps spellen wilt spelen de wapens zijn goed en agent 47 kan allemaal pakken dragen

  3.   
   i7 Grendel's avatar

   Waarschijnlijk verwar je je met een ander deel van Hitman. In Hitman 2: Silent Assassin zit geen missie met de naam Flatline en ook nergens hoeft er een spuitje toegediend te worden. In Hitman: Codename 47 zit wel een deel waar je een spuitje toe moet brengen, maar die missie heet: The Setup. Dit betekent dat je het over Hitman: Blood Money hebt (ik heb alleen Hitman: Codename 47 en Hitman 2: Silent Assassin).

  4.   
   jorisje's avatar

   het is en blijft een leuk spel

  5.   
   schietman's avatar

   schieten is cool.ik hou van schieten.ik vind hitman2 vooral leuk.hitman1 niet.ik zou heel graag eens hitman3 spelen 👿

  6.   
   schietman's avatar

   hitman2 sillend asisin is cool.de makkelijkste missies zijn st petersburg stakeout,anathema en the gontrano sancurentie

  7.   
   schietman's avatar

   hitman2 silent assissin is een van de leukste spellen in mijn leven.ik ben er wel nog wat jong voor ik ben pas 8 maar toch heb ik het gespeeld.het spel is eigenlijk van mijn oom.ikzelf ben nog nooit van mijn leven bij het level the setup gekomen.maar ik vind het echt het aller_aller_aller_aller_aller_aller_aller_aller_aller_allerleukste spel op aarde

  8.   
   schietman's avatar

   hitman4 is er nog niet die lijkt me heel leuk.hitman is een gevoelige moordenaar.die game is voor 16 jaar en ouder.ik kan de eerste 3 levels halen 😀 8) 😮 🙁 😡 😳 🙂 😕 😥 👿 😆 😛 🙄 😉

  9.   
   lordvega's avatar

   beste verhaal uit de reeks

  10.   
   schietman's avatar

   als je hitman 2 silent assassin met bonus wapens wilt uitspelen zijn er op youtube.nl ook nog betere escape truces en dat is nog niet alles,op youtube.nl zijn er truces waarbij je niet word doodgeschoten en truces waar bij je weinig hoeft te schieten. 😕 😆 😡 👿

  11.   
   schietman's avatar

   in hitman bloodmoney, level:a new life, heb je een wapenkoffer. 😥 😕 😉 👿

  12.   
   schietman's avatar

   weet je wat ik doe? ik spaar voor het pak van agent 47, en dat is geen geheim!!! en ik weet hoe het target van het laatste level van hitman 2 silent assassin (redemtion at gontrano) heet.zogenaamd:sergei zarvoratko. het lijkt net alsof hij een regenjas aanheeft (wat natuurlijk best waar kan zijn) en het wapen dat hij heeft is de sp12. de sniper die vet snel kan schieten heet de m4 en dat wapen is een bonus-wapen!!!
   😀 😕 8) 😥 😮 👿 🙁 😆 😡 😛 😳 🙄 🙂 😉