Terminator: Dawn of Fate

Deze zomer kun je Terminator: Dawn of Fate verwachten op de Playstation2 en de Xbox. Het verhaal speelt zich af voor de twee films, dus er is genoeg te ontdekken. Infogrames heeft de ontwikkeling in handen en denkt hiermee een killergame in de maak te hebben. Marketing-technisch is het een slimme zet, aangezien de derde Terminatorfilm in de maak is.

Licht, geluid, actie!

Terminator: Dawn of Fate komt bol te staan van de actie en er zal genoeg te doen zijn om je bezig te houden tot het einde van het spel. Zo zullen er nieuwe tegenstanders te vinden zijn, die in de films niet te zien waren.
Volgens Laddie Ervin, directeur marketing van Infogrames: “Since Terminator: Dawn of Fate takes place before the first Terminator movie, we’ve developed new elements for the Terminator universe, including all new Skynet Hunter/Killer (HK) machines, characters and storylines that would have existed before the first movie began.”
Over de moeilijkheidsgraad wordt niet veel gezegd, maar Ervin raad Xbox en Playstation2 spelers aan om hun ‘skills’ te verbeteren, omdat dit spel anders is dan andere spellen. Waar hebben we dat toch eerder gehoord?

Naar de eerste film toe

De originele Terminator film dateert inmiddels uit 1984. Voor degenen die niet meer precies weten waar deze over ging: In het jaar 2029 vechten de mensen tegen de machines van Skynet, die hun eigen willetje hebben gekregen. John Conner is de leider van een groep mensen die zich tegen de machines verzetten en voorkomt dat het menselijk ras wordt uitgeroeid door een soldaat naar het verleden te sturen.
In Terminator: Dawn of Fate wordt de gamer terug in 2027 gezet, 2 jaar voor de eerste film dus. Het spel ontwikkeld zich naar 2029 toe, zodat het verhaal weer wordt aangevuld. Wat is de bedoeling? Je moet je een weg vechten door een oerwoud van terminators en andere machines van Skynet, zodat je uitkomt waar de eerste film begon. Dit betekent dat je Kyle Reese terug in de tijd moet sturen om Sarah Conner te beschermen. Kapotte steden, laboratoria en zware fabrieken behoren tot de locaties waar gestreden moet worden voor het voortbestaan van het menselijk ras. Wat een taak!

Met wie redden we de wereld?

Er zullen drie verschillende karakters in het spel zitten waarmee te spelen is. Kyle Reese, de held uit de eerste Terminator film, een officier genaamd Catherine Luna en een derde geheim personage. Iedere figuur heeft zijn eigen kwaliteiten, dus een goede keus is belangrijk, wil je het slagveld overleven.
Er is een keuze uit meer dan twintig verschillende wapens, dus knallen is gegarandeerd. Rocket launchers, explosieven en andere wapens moeten zorgen dat je het opnemen tegen de moorddadige machines. Maar wees niet te snel tevreden met je wapens, want makkelijk afschieten is anders: je tegenstanders hebben een hoge mate van kunstmatige intelligentie (AI). Voorzichtigheid en vooral strategie zijn dus handig. Een dynamische camera zou voor een beter overzicht moeten zorgen, maar of dit werkt moeten we natuurlijk nog zien.

Infogrames hoopt in de twaalf levels die uitgespeeld moeten worden, de sfeer te benadrukken die in de twee films hing. Mogen we hopen dat dat gaat lukken, want dan heb je inderdaad de killergame waarover Infogrames het heeft!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren