Grand Theft Auto 3

Grand Theft Auto 3 (GTA3) is echt een game waar menig gamer naar uitkijkt. Dit komt vooral doordat eerdere delen als bommen insloegen! Wie wil er nu niet door straten scheuren, geld verdienen door smerige karweitjes uit te voeren of simpelweg mensen af te zetten in de rol van een taxichauffeur? Ook het derde deel uit de reeks zal deze elementen bevatten met daarbij de uitbreiding dat het geheel zich in een volledig 3D wereld zal gaan afspelen.

De gamevrijheid
De vrijheid van de missies maakt de speelduur en het plezier om rond te tuffen in de levels erg groot. En dan nog wel te weten dat de levels erg groot zijn, dus je zal zelden dezelfde rij auto’s achter elkaar aan zien komen. Ook een sterk element in de eerdere delen zijn toch wel het stelen van voertuigen. Kwam er een mooie auto langs rijden, dan reed je er achteraan waarna je hem stal en trots door de straten heen reed.

Liberty City
Het eerste wat zal opvallen als het spel uitkomt is de volledige 3D stad. Wat veel gamers al eerder wensten is nu gebeurd. In deze stad (Liberty City) zijn verschillende gebieden zoals een haven en een industrieterrein. In de stad lopen veel verschillende mensen rond: van prostituees tot zaken mensen en van gangsters tot huisvrouwen. Zodra je een ander gebied binnen rijdt, zullen de auto’s ook veranderen. Dus in een industrie gebied zal je meer vrachtwagens vinden dan in een gebied met winkels. In de stad wordt het ook dag en nacht. Maar verwar dit niet met gta2 waarin je kon kiezen of het dag of nacht zou zijn.

Missies
In het spel kun je uit meer dan 80 verschillende missies kiezen. Deze kan je krijgen via je mobiele telefoon of via, de uit de vorige delen bekende, openbare telefooncellen. Verder kun je nog spoed missies krijgen via je pieper. Ook zal je af en toe tegen een bendeleider moeten racen om zo aanzien te werven en om zodoende meer opdrachten binnen te krijgen. Na een tijd spelen zal je steeds meer onderwereld figuren leren kennen en deze mensen zullen je steeds meer en moeilijkere opdrachten geven. Hoe meer missies je uitspeelt hoe groter het gebied wordt waarin je kan spelen.

How do you want to travel today?
Over een variatie aan voertuigen hoeven we niet te klagen. Je kan kiezen uit meer dan 50 verschillende voertuigen onder andere sportwagens, limousines, busjes, motorfietsen, boten, taxi’s, ambulance’s en brandweerwagens. Met die laatste drie kan je niet alleen rondrijden door de stad, maar ook bijvoorbeeld met de taxipassagiers gaan ophalen en hiermee geld verdienen, al zal dit minder zijn dan wat je verdient met je missies. Als je iemand dood wil, heb je de keuze uit een groot arsenaal aan wapens. Met je lichaam kan je schoppen, slaan of kopstoten geven. Verder is er een honkbalknuppel, pistool, uzi, machinegeweer, M16, Raketwerper, granaten, molotov cocktails, vlammenwerper en een sniper gun. Met al deze wapens moet je in Liberty City toch een aardige chaos kunnen maken.

The police the FBI and the military
De oude crime meter met politie hoofden is vervangen door een meter met sterren. Eén ster heb je als je tegen een politie auto aanrijdt, dus voor de wat kleinere vergrijpen. Als je dan blijft doorgaan krijg je twee sterren. Bij drie sterren krijg je zowat alle agenten uit de stad achter je aan. Dan bij vier sterren word je ook nog door politiehelikopters in de gaten gehouden. De FBI gaat je achterna als je vijf sterren heb, dit gebeurt vooral als je op agenten schiet. En bij het hoogste aantal sterren (zes) komt het leger je een kopje kleiner maken.

Conclusie
Dit spel is op de Playstation 2 een succes en de pc versie even lekker speelt dan wordt dit vast een zeer succesvolle spel. Omdat het spel zo uitgebreid is, zal je vele uurtjes achter je pc kunnen doorbrengen met het spelen van deze game. Niet alleen met het spelen van de vele verschillende missies maar ook met gewoon door de stad te rijden. Het wordt waarschijnlijk een goed 3D vervolg in de Grand Theft Auto serie.

  1.   
    Faex's avatar

    [b][u]HET IS ECHT EEN VET COOLE GAME!! 8) 8) 🙂 MAAR SAN ANDREAS EN LIBERTY CITY STORIES EN VICE CITY STORIES ZIJN TOCH VEEL MOOIER EN OOK VEEL COOLER!!!!