Dutch Simracing Zone

Racesimulaties op de PC (SimRacing games) zijn traditioneel populaire games in Nederland. Alhoewel we als Hollanders op internationaal autosportgebied maar een paar sterren hebben, willen veel mensen blijkbaar ervaren hoe het is om het zelf te doen. De omzet van stuurtjes is, volgens een opgave van Microsoft, nog altijd stijgende en online SimRacen mag zich ook in een stijgende populariteit verheugen nu steeds meer spellen een goede, stabiele online module hebben.

De stijgende populariteit van SimRacing in Nederland heeft een groep enthousiaste Grand Prix Legends fans, bestaande uit organisatoren van en deelnemers van de Forum Grand Prix Legends League (FGPLL) en het Nederlands Kampioenschap Grand Prix Legends (NLGPLK), doen besluiten om niet alleen GPL wedstrijden te gaan organiseren maar de activiteiten uit te breiden met leagues voor andere games. Het idee hierachter was dat er dan echt gesproken kon worden van één enkel Nederlands Kampioenschap met een landelijke finale en dergelijke.

FGPLL en NLGPLK dekten hierdoor de lading niet meer en het idee voor de Dutch Simracing Zone was geboren. Binnenkort kan je op het adres dutch.simracingzone.net de nieuwe site van de DSZ vinden en informatie verkrijgen over de verschillende leagues die men daar gaat organiseren. Voorlopig staan de volgende leagues op het programma:

  • Grand Prix Legends
  • Nascar 4
  • World Sports Cars (wanneer dit spel gereed is)

Op het moment dat er andere games worden uitgebracht die de mogelijkheid hebben om real-time online te racen dan zullen deze aan de lijst worden toegevoegd. Hierbij moet je dan denken aan een Formule 1 en een Rally game. Er wordt ook nog gedacht aan een eventuele league voor Sports Car GT, maar dat is op het moment van schrijven van dit artikel nog niet zeker.

Alle leagues zullen, al naar gelang het aantal deelnemers, worden opgedeeld in verschillende divisies. Door dit te combineren met een promotie / degradatie systeem garandeert men dat deelname voor zowel de snelle als de langzamere deelnemers interessant blijft en gedurende een seizoen onstane krachtsverschillen geen gevolg hebben voor een volgend seizoen.

Al met al klinkt het heel interessant en aangezien mijn ervaringen met de organisatie van de Grand Prix Legends league zeer positief zijn verwacht ik van de DSZ niets anders dan veel online racing plezier.

Wil je meer weten over de DSZ hou dan Gamersnet of de DSZ homepage in de gaten voor het laatste nieuws over de oprichting en de eerste wedstrijden.

  1.   
    ABCTJE's avatar

    Idee is wel leuk maar aan de Screenshots te zien niet een echt geweldig spel. 😉