Army Men Sarge’s Heroes

Plastic soldaten, plastic tanks, plastic helicopters. Alles is van plastic! Inderdaad, we hebben het hier over een nieuw deel in de Army Men serie. Het eerste deel werd een beetje sceptisch tegemoet gezien, maar vond al snel aardig wat fans. De navolgende delen werden ook weer op dezelfde manier ontvangen. Alweer één? Zou het dan echt beter zijn? Zitten er nu inderdaad eens verbeteringen in?Niet veel veranderingen, leuk? Ja, best wel.

Army men Sarge’s Heroes
De meeste die Army Men wel eens speelden kennen Sarge, de grote stoere bonk plastic. Altijd in voor een geintje. Zijn mensen zijn hem eeuwig trouw. In dit deel wordt je erop uit gestuurd om de teamleden te redden. Ze zijn gevangen genomen door de mannen van Plastro. De eerste missies bestaan er voornamelijk uit om je leden te vinden en te redden. Elk teamlid heeft zijn eigen bijzonderheden, de één is goed met een machinegeweer en de ander is een expert in het opruimen van mijnen. Tijdens de missies ontdek je al snel dat Plastro een manier heeft gevonden om naar de andere wereld te gaan. Inderdaad, onze wereld. Hij neemt uit die wereld allerlei “Superwapens” mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vergrootglas. Plastic kan best veel hebben, maar absoluut geen hitte. Daar wordt ie een beetje sloom en slap van. Als de bundel geconcentreerd is, ja, dan ga je gaatjes krijgen in de poppetjes.

De wapens die in het spel zitten komen in bijna elk spel wel voor. Er is maar één verschil, inderdaad, deze zijn van plastic. Je komt de normale M16 tegen, de wat zwaardere M60, een raketwerper voor de tanks, een vlammenwerper voor de barbecuefeestjes en wat in geen enkel strategisch spel mag ontbreken: het sluipschuttersgeweer. Dit is een erg handig wapen, vergeet niet..alles waar jij mee schiet heeft de vijand ook. Dan is zo’n sluipschuttersgeweer erg handig om een Grenadier of een machinepost uit te schakelen. De tanks die niet bemand zijn kan je trouwens ook meenemen. Het is een stuk sneller en bovenal veiliger. Maar pas dan wel weer op voor andere tanks. Als je die tegenkomt is het snel bekeken. Kom je het normale voetvolk tegen? Gas erop en er overheen walsen. Meest effectieve manier als je in een tank zit.

Beeld en geluid
Anno 2001 mag je toch wel aardig wat 3D geweld, Dolby Surround en weet ik wat nog meer verwachten. Heeft een spel dat nodig? Absoluut niet! Sarge’s Heroes is dan wel geen heftige 3D shooter met leuke geluidseffecten, maar het wordt er niet minder van. Juist omdat het allemaal zo simpel gehouden is laad het makkelijk en speelt het makkelijk. Het beeld had best wat beter gemogen, de geluiden wat realistischer. Dat had allemaal denk ik toch wel een beetje overvloedig geweest. Nu is het een leuk spel om zo een keer tussendoor te spelen. Het enige grote minpunt wat ik kan bedenken? De schermresolutie kan je niet wijzigen. Je moet op 800×600 spelen, dat had wat hoger gemogen.

De omgevingen zien er wel geinig uit. In de tweede missie kom je in een badkamer terecht. Er staat een rubber eend, een paar blokken en er vliegt een plastic helikopter rond die de boel in de gaten houd. Zo kom je ook in een tuin terecht, ook weer met blokken erin. En uiteraard nieuwe vijanden, de mieren. In het echt zijn die dingen niet zo groot. Maar omdat je zelf het formaat van een plastic soldaatje hebt zijn die krengen al snel gigantisch en halen ze flink uit. Ze zijn ook nog eens redelijk snel. Mis je een mier? Omdraaien en rennen als een gek! In sommige missies kom je wel weg met het rennen en schieten. In andere missies moet je drie keer denken voor je iets doet! Het is erg irritant dat je niet de mogelijkheid hebt om tussendoor een missie op te slaan. Word je afgeknald? Pech gehad en weer helemaal opnieuw beginnen.

Conclusie
Sarge’s Heroes is een leuk spel voor zo een keer tussendoor. Nou ja, je bent al snel een klein uurtje bezig met een missie. Als hij tenminste in één keer lukt. Lukt het niet? Inderdaad, opnieuw beginnen. Tactiek is best belangrijk, je hoeft niet altijd de soldaten te confronteren. Je kan er ook tactisch omheen trekken. Er zijn meer dan genoeg alternatieve routes. Vind je plastic soldaatjes leuk? Denk je met weemoed terug aan de tijd in de tuin met die plastic dingen? Dan is Sarge’s Heroes een spel voor jou. Ben je meer in voor het betere grafische werk en mooie geluiden? Laat hem dan maar in de schappen liggen.

 1.   
  jefke gamer's avatar

  he lijkt op van die speelgoed mannetjes!!! 😆 😆

 2.   
  Overload14's avatar

  jefke gamer schreef, "he lijkt op van die speelgoed mannetjes!!! 😆 😆 "

  het zijn speelgoedmannetjes xD