Infogrames Update

Op woensdag 14 maart was GamersNet te gast bij Infogrames. Op die avond werd namelijk Alone In The Dark The New Nightmare geïntroduceerd. Wat ons het eerste opviel was toch eigenlijk wel dat er meerdere schermen stonden. En niet één scherm liet hetzelfde zien! Na wat gekwijld te hebben bij de PSX versie van The New Nightmare kregen we een filmpje te zien van het spel. Het ziet er zeker veelbelovend uit maar dat was eigenlijk niet het enige van die avond. Na de nodige hapjes en drankjes zijn we nog eens de ruimte met al die schermen ingedoken. Wat we daar zagen? Lees en huiver!

Alone In The Dark “The New Nightmare”
Alweer het vierde deel van de serie. Van de eerste drie delen zijn inmiddels miljoenen exemplaren verkocht. The New Nightmare gaat over Aline Cedrac en Edward Carnby die op Shadow Island samen vier amuletten moeten vinden die vermoedelijk gestolen zijn door een archeoloog, Obed Morton. Aline en Carnby worden spoedig geconfronteerd met levensbedreigende wezens en andere rariteiten. Alleen een oude man, Edenshaw, kan hen de raadsels van de amuletten uitleggen en helpen in hun zoektocht. Van nu af aan is het een kwestie van hun hachje redden en de stam van schaduwwezens stoppen in hun poging om al het leven op aarde uit te roeien. Dat is dus het verhaal van het spel, volgens Infogrames zijn, angst, emotie, spanning en paranormaal de sleutelwoorden van het spel. Dat belooft dus veel goeds! Het spel staat gepland voor mei dit jaar.

Desperados
Desperados speelt zich af in het Wilde Westen van de 19e eeuw. Revolverheld John Conner krijgt van een zekere Mr. Smith de opdracht om geldtreinen te verdedigen tegen de voortdurende treinovervallen. John accepteert de opdracht en zoekt zijn bende weer eens bij elkaar. Uiteindelijk zal hij met zijn vijf metgezellen 25 missies ondernemen met als doel “het kwade verdrijven en het goede laten zegevieren”. Desperados is een veelzijdig spel waarin actie, strategie en tactiek hand in hand gaan met humor, afwisseling en timing. We hebben dit spel een tijdje gespeeld tijdens die avond en het heeft akelig veel weg van Commandos. Maar dan allemaal natuurlijk in een Wild West jasje. Het spel staat gepland voor april dit jaar.

Fallout: Tactics
Fallout Tactics is een game die zich afspeelt in de wereld van Fallout 1 en 2, maar dit keer geen RPG. Maar meer een soort van tactische realtime actie game. De game speelt zich af in de “bekende” post nucleaire wereld na de kernramp in 1950. Met behulp van jouw karakter en degenen die je om hem heen schaard moet je alle vijanden zien uit te moorden met behulp van allerlei tactische en strategische wapens. RPG elementen die zijn behouden zijn het opdoen van ervaring en vakbekwaamheid op een groot aantal vlakken. Zo zullen de karakters zich specialiseren in bepaalde wapens. Van Tactics verwachten we best een boel maar we zijn ook bang dat er een boel Fallout fans afvallen. Wat deel 1 en 2 leuk maakte was toch wel het RPG element. In Tactics is dat helemaal weg. Niet te min toch een titel om in de gaten te houden. Het spel staat gepland voor april dit jaar.

M&M’s The Lost Formulas
Dit is even een verhaal apart. Na wat “serieuze games” gezien te hebben kwamen we aan bij een monitor waar we de gele en rode M&M voorbij zagen komen. Na het nodige gelach en gebulder (wie verwacht er nu een snoepje in een game?) raakten we al snel verslaafd aan het spel. Michiel was er niet bij weg te slaan! Hij is nu niet alleen verslaafd aan de snoepjes maar ook nog eens aan het spel! Het verhaal van het spel: de snoepformules zijn verstopt en de fabriek wordt helemaal gek. Je rent door het bedrijf en je komt grote robots tegen, vallend snoepgoed en hete chocolade. Tijdens het spel moet je raadsels oplossen en worden je reflexen op de proef gesteld. Een schitteren idee van Jowood om hier een leuke game van te maken. Wat ons betreft….M&M’s for the next generation of gameplay! Het spel staat gepland voor april dit jaar.

Asterix Mega Madness
De gekke Galliërs gaan een groot feest geven en het dorpshoofd beslist om zeer “speciale” sportevenementen te organiseren om te bepalen wie er van de Galliërs naast zijn zijde mag zitten tijdens het feest. Dit is de kans voor de dorpelingen om zich te wagen aan te gekke sportieve uitdagingen. Het spel ziet er goed uit maar kon ons niet echt bezighouden. Na een kleine 10 minuten hielden we het voor gezien. De Romeinen mogen winnen. Het spel staat gepland voor april dit jaar.

Get the Picture
Trauma’s, slapeloze nachten, hoofdpijn..wat was nu ook alweer het antwoord? Of, waarom ziet die knuppel dat nou niet? Allemaal dingen die bij mij omhoog komen bij deze titel. Elke keer als ik naar het programma kijk op Nederland 1 zit ik me weer af te vragen waarom ze het niet zien. De vragen zijn meestal goed te beantwoorden en niet echt moeilijk. De IDG groep besloot om er een PC game van te maken. Kunnen we allemaal eerst thuis oefenen en dan op naar de studio’s om er met de Jackpot vandoor te gaan! Het spel staat gepland voor april dit jaar.

Monopoly Tycoon
Iedereen heeft weleens Monopoly gespeeld, het bordspel of de digitale versie. Van de bordversies verschijnen elke keer wel weer nieuwe edities. Nu komt er voor de verandering ook eens een nieuwe digitale versie aan. Na wat andere spellen te hebben gezien kwamen we dit pareltje ineens tegen. Het was dat we het startscherm van het spel hadden gezien anders zouden we gezegd hebben dat het hier om Sim City deel nogwat ging. Van deze game raakten we behoorlijk onder de indruk, het zag er werkelijk fantastisch uit! Jammer genoeg ging het hier om een zeer vroege Beta versie dus er zaten nog de nodige fouten in. Vastlopen van het spel was er één vanJ. De bedoeling van Monopoly Tycoon staat geheel los van het vertrouwde concept van het spel. Nu moet je ergens een bakkerij beginnen in een straat en door meer panden in een straat te kopen krijg je een monopoly positie in die regio. Er is interactie met de inwoners, je moet panden huren, personeel aannemen, ook weer ontslaan als ze slecht presteren en zo verder. Een perfecte mix dus tussen Sim City en Monopoly elementen. Wanneer het spel uit gaat komen is nog niet duidelijk, er moet nog flink aan gesleuteld worden.

TechnoMage
Kennen we Zelda? Dat verslavende spelletje uit de begintijd van de Gameboy? Dan ken je Technomage ook. Het is Zelda maar dan in een compleet nieuw jasje en het wordt gemaakt door Sunflowers. Sunflowers? Inderdaad, de makers van Anno1602, die nu ook bezig zijn met Anno1503. Het spel ziet er geweldig uit en zal zeker veel gamers blij maken. Uren, dagen, maanden heb ik doorgebracht met verkrampte duimen van het spelen van Zelda op de Gameboy. Nu komt er eindelijk een PC versie van. Verwachte releasedatum? Ze gokken ergens in mei of juni.

Zoals je al kunt lezen heeft Infogrames behoorlijk wat leuke titels in de winkel liggen de komende drie maanden. De spellen waar wij op wachten? Alone In The Dark, Technomage en Monopoly Tycoon. Het meest verrassende spel? M&M’s! Wie verwacht er nu een spel van een paar snoepjes? Wij niet in ieder geval, het idee is leuk en de uitwerking ervan ziet er werkelijk geweldig uit! Zodra we meer nieuws hebben over deze titels zullen we dat zeker melden!

  1.   
    ms13694's avatar

    leuk hoor, die oude columns 🙄