America

Indianen, Desperado’s, Mexicanen en Amerikanen. In welke tijd was dat ook alweer? We schrijven de periode tussen 1820 en 1890. In die tijd heeft Amerika veel meegemaakt. Die periode zal bij velen beter bekend zijn onder de term het Wilde Westen. De tijd van Davy Crocket en Winnetou. Door toenemende kolonisatie van de Europeanen werd de ruimte beperkter en moesten complete volksstammen wijken, alles uit hebzucht voor goud. In America heb je de kans om de geschiedenis te wijzigen, kies één van de partijen en leid ze naar de overwinning!

Verassend anders
We hebben al verschillende sim spellen gezien, de bekendste zijn natuurlijk de Sim City spellen. Maar ook Anno1602, Settlers en nog wat andere titels hebben voet gezet op deze markt. In al die spellen worden verschillende periodes aangehaald, hetzij fictief hetzij zo realistisch mogelijk. De makers van America moeten gedacht hebben, “er is nog geen sim die het Wilde Westen als onderwerp heeft! Laten we een deel maken die zowel leuk als educatief is!”. Het lijkt erop dat ze hierin geslaagd zijn, in het spel komen echte gebeurtenissen voorbij. Ze hebben historisch onderzochte en onderbouwde slagen gebruikt: de slag bij Little Big Horn en het gevecht om fort Alamo.Geschiedkundig zit het allemaal dus wel goed in elkaar.

De eenheden
Aan de eenheden en gebouwen hebben ze ook veel werk besteed. Elk gebouw, elke eenheid is precies zoals hij hoorde te zijn in die periode. Ze hebben ook elk hun eigen specialiteit, de Indiaan kan bijvoorbeeld zichzelf vermommen en kan uitstekend zwemmen. Cowboys kunnen van hun paarden afstijgen en er weer op klimmen. Om aan paarden te komen kan je kiezen om ze te stelen of gewoon zelf te fokken. Natuurlijk is er ook de duurdere optie, kopen van een lokale stam. Doordat de handel in het spel geheel geautomatiseerd is kan je jezelf compleet richten op je veldslagen, de sterkte van je eenheden is trouwens afhankelijk van het moraal dat je hebt. Als tijdens een veldslag de eenheden uit elkaar gejaagd zijn komen ze vanzelf weer bij elkaar uit. Ze hergroeperen dus automatisch, erg handig. Dat scheelt een hoop klik en zoekwerk.

Multiplayer
Aan een multiplayer optie is ook gedacht, je kunt tot en met 8 vrienden over een LAN spelen. Dit verlengt de speelbaarheid van een spel zeker! Er worden maar liefst twintig multiplayer maps meegeleverd op de Cd-rom. Of het ook mogelijk is om over het internet te spelen is nog niet bekend. Zeker voor de USA lijkt me dat een leuke optie, kunnen de Indianen in de Reservaten eens lekker revanche nemen.

Conclusie
Deze titel kon weleens verrassend goed uit gaan pakken. Het idee is leuk, het is leerzaam en bovenal..het is eens iets nieuws. Elke campagne heeft 30 missies en er is een uitgebreide tutorial aanwezig, geen geklungel dus. Zeker een titel om in de gaten te houden.

  1.   
    pandatomor's avatar

    lol

  2.   
    direct47's avatar

    lijkt me niet egt zo tof :lol:! 😀 !

  3.   
    johan2's avatar

    ”direct47″ schreef, "lijkt me niet egt zo tof :lol:! 😀 ! "

    maar mij wel 😛

  4.   
    matthijs 2088's avatar

    vet ugly 😛

  5.   
    kubica77's avatar

    mag zijn maar de grafics zijn niet geweldig

  6.   
    stormtrooper's avatar

    lijkt me niet echt leuk, maar het is mischien wel een HEEL oud spel

  7.   
    Bakura's avatar

    Lijkt me niet echt leuk ziet er oud uit qua gamepay.