Championship Manager 2000/2001

De Championship Manager serie is alweer toegekomen aan zijn 9e deel. Het eerste deel van de nog immer populaire Championship Manager serie werd in 1991 gemaakt door de gebroeders Collyer. EA zal zich nu nog altijd achter de oren krabben, zij zagen namelijk niks in het spel toen de gebroeders Collyer met het spel aankwamen. En als je denkt dat het spel niet vernieuwend meer is, dan heb je het volledig mis: Championship Manager 2000/2001 (CM00/01) is beter dan ooit.

CM00/01 is meer dan alleen een update. SI heeft, zoals het een goede gamepublisher betaamt, naar de fans geluisterd. Het nieuwe media feedback systeem is een zeer goede, door de fans aangedragen, verbetering. Je kunt nu reageren op alle berichten van de media, de berichten tegenspreken, of weigeren commentaar te geven. Maar er is meer interactie. Je kunt bijvoorbeeld bij de voetbalbond uitstel van wedstrijden vragen of klagen over weer een slechte scheidsrechter.

Je kunt nu een keus maken uit 26 verschillende competities, 10 extra competities zijn er toegevoegd aan de nieuwe editie. Om even precies te zijn: Ierland, Noord Ierland, Wales, Turkije, Griekenland, Rusland, Polen, Kroatië, Finland en Australië. Je vind van meer dan 50.000 spelers, coaches en managers details en geschiedenissen, allemaal verzameld door trouwe voetbalfans uit alle hoeken van de wereld. Je kunt niet alleen coach en manager van het eerste team zijn, maar ook van het B-team. Een uitstekende gelegenheid om jong talent te zien spelen en om natuurlijk jong talent te ontdekken.

De spelers, coaches en fysio’s zijn nog meer tot leven gekomen. De spelers zullen je niet alleen laten weten wat ze van jouw en de club vinden, maar ze geven ook commentaar op de medespelers. Vinden ze dat iemand niet goed speelt dan zullen ze dat direct laten horen. Als de speler tevreden is over het team zal hij vertellen dat de sfeer in de kleedkamer prima is. De coaches en de fysio zullen je nu, als je er om vraagt, nog meer info geven over de spelers en eventuele toekomstige aankopen. Zij beoordelen of een toekomstige aankoop écht een aanvulling is op het huidige team.

Het tactische gedeelte van de game is verder door-ontwikkeld. Er zijn nog meer mogelijkheden om de spelers individueel te coachen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de mogelijkheid om listige passes te geven. Je kunt zelfs bepalen wie de spelmaker van jouw team is. De, voor de meeste CM-fans, zeer bekende 4-1-3-2 opstelling van Marc Vaughan wordt nu standaard bij het spel geleverd. Maar of het echt nog steeds werkt is maar de vraag, de game-engine is nu namelijk nog realistischer.

Een live competitie-stand zal je tijdens de wedstrijd op de hoogte houden van jouw positie op de ranglijst. Zodra er een goal invliegt zal de stand veranderen. Natuurlijk een leuke goodie, maar de beste nieuwe optie is natuurlijk de pre-game editor. Het zal de speler niet alleen de mogelijkheid geven om een gunstig banksaldo te creëren, maar (wat veruit het belangrijkste van de pre-game editor zal zijn) we kunnen rekenen op nog betere updates die voor iedereen zo te downloaden zijn vanaf de vele CM fansites!

CM 00/01 is beter dan ooit en dus een absolute aanrader voor elke gamer. Het feit dat de wedstrijden alleen door tekst worden weergegeven zal het spelplezier er niet minder om maken. Er doen echter al geruchten de ronde dat CM4, de toekomstige opvolger van CM00/01, een 3D game-engine zal bevatten als SI ervoor kan zorgen dat het realisme hetzelfde blijft als zijn voorganger. CM 00/01 is gewoon de beste voetbalsimulator die er op het moment te verkrijgen is. USM, FAPL Manager, FIFA soccer manager en alle andere voetbalsims kunnen niet tippen aan het realisme van CM 00/01.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren