Emperor: Battle for Dune

Westwood Studios heeft het heel lang geheim weten te houden, maar het is dan eindelijk toch bekend. Er waren al enkele geruchten en het was bekend dat de url al gereserveerd zou zijn. Deel drie al weer uit deze geweldige heelalsage. We hebben het hier over Dune, het spel dat gebaseerd is op het wereldbekende boek geschreven door Frank Herbert. Dune fans kunnen hun hard eindelijk weer ophalen, want dit beloofd een nieuw spektakel te worden.

Only one house will prevail
Het begon allemaal met een schrijver die een wereld schiep, waar iedere fan in zou geloven en zich in de held zou kunnen verplaatsen. In het jaar 10191 vertrekt de familie Atreides naar de planeet Dune in opdracht van de keizer Shadam IV. Op deze planeet bevindt zich een stof dat nergens anders te vinden of na te maken is. Deze stof wordt “Spice” genoemd en geeft ruimte navigators de mogelijkheid om zich door de ruimte te verplaatsen zonder te bewegen. De stof is van onschatbare waarde en geeft de beheerders een enorme macht. Daarom besluit de familie Harkonnen, vertegenwoordigers van het kwaad, een pact met de keizer te sluiten en de Atreides voor ééns en voor altijd uit te roeien. Daarbij ontstaat een gevecht tussen goed en kwaad en er zal één familie zijn die zal overwinnen.

Dune blijft Dune
Frank Herbert schreef zes boeken, David Lynch produceerde een film. Tijdens de ontwikkeling van de computer kon het natuurlijk niet uitblijven dat er ook een computerspel op de markt zou verschijnen. Dune werd een soort adventure game, waarbij je ongeveer door dezelfde verhaallijn wandelde als het boek. Het succes was nihil, totdat Westwood het geheel als een strategie spel op de mark bracht. Dune 2 werd DE trendsetter in het RTS genre en had een overweldigend succes.
Een opvolger bleef uit en Westwood besloot het RTS succes op te voeren in een wat natuurlijkere omgeving. De specie werd vervangen door Tiberium, maar het idee bleef hetzelfde. Command and Conquer werd toen (en is nog steeds) de meest succesvolle RTS serie, maar was zonder Dune waarschijnlijk nooit zover gekomen. Daarom werden we als Dune fan nog even verwend met een nieuw jasje. Het resultaat was Dune 2000, maar bevatte helaas weinig nieuws voor de fans.

Emperor! We come for you!
Goed, ik zal niet ontkennen dat ik een groot Dune fanaat ben, maar wat ik tot nu heb kunnen zien, maakt mij volkomen sprakeloos. Mensen, vergeet Tiberian Sun en misschien zelfs wel Red Alert 2. Dune 3 komt er aan en zal onder de naam “Emperor: Battle for Dune” het standaard C&C RTS genre op zijn funderingen doen schudden. Een nieuw tijdperk breekt aan, want Westwood slaat om naar 3D. Helaas is er verder nog niks over bekend, maar ik kan bijna niet wachten, totdat ik dit exemplaar in handen krijg. Emperor! We come for you!

  1.   
    halo doom's avatar

    op zich een grappig spel heb hem helemaal iutgepeelt makkie joh 😉
    Ps ik haat die worm me hele troepen naar de maan