Battle Isle: The Andosia War

De plaats: Chromos, het jaar: 345 van de nieuwe tijd. Heel lang geleden zijn Emperor oorlogen afgelopen, nu zijn het alleen nog maar legendes, verhalen van lang geleden. Alles is vergeten. Maar er gaat iets mis een nieuwe groepering die is gevormd, geleid door een mysterieuze persoon noemen ze zichzelf de ‘kinderen van Haris’. Hun motto: Vrede door Oorlog! Hun doel: het verwijden van het corrupte systeem en van het land een dictatorschap maken die wordt geleid door de hoge priesteres. De sekte groeit elke dag en een oorlog lijkt onvermijdelijk. De regering ziet het echter niet als een dreiging totdat de oorlog wordt verklaard, maar dan is het al te laat. Ze hebben geen enkele kans, tot de hoge priesteres met een vreemd voorstel komt.

Battle Isle 4 is een nieuw soort oorlogs simulatie. Het is een combinatie tussen realtime en turnbased strategie. Zo moet je eerst je economie opbouwen door gebouwen neer te zetten en troepen te maken, en moet je in de volgende beurt je troepen verplaatsen en vechten. Het spel is volledig 3D en zeer gedetailleerd, zo kun je het landschap draaien en inzoomen of uitzoomen.

Om de gebouwen te kunnen neerzetten zal je grondstoffen moeten ontginnen. Dit doe je door op de juiste plaats een gebouw neer te zetten. Dit gebouw moet je vervolgens van stroom voorzien door een leiding naar je hoofd gebouw te laten lopen. Vervolgens moet je een ander gebouw neerzetten die ontgonnen grondstof omzet in het benodigde materiaal, dan moet je weer een fabriek maken zodat je voertuigen kan maken. Al de gebouwen die je neerzet moeten verbonden zijn door middel van leidingen anders doen ze het niet. Echter de gebouwen mogen niet te ver van elkaar afstaan want dan krijgen de leidingen het te moeilijk waardoor het gebouw toch weer geen stroom krijgt. Zodra je alles hebt gebouwd (hiervoor krijg je 15 minuten) Ga je naar de volgende beurt. In deze beurt ga je vechten. Je kan nog wel je basis zien, maar je kunt geen gebouwen meer neerzetten. Het enige wat je kan doen is je voertuigen bewegen en laten schieten. Ook hiervoor heb je een vastgestelde tijd. Zodra je dit hebt gedaan gaat het spel weer naar het bouwgedeelte. Dit blijft zo doorgaan tot je het veld hebt gehaald.

In Battle Isle 4 zitten zowel voertuigen voor op het land als in de lucht en op het water. Deze voertuigen kun je krijgen door de juiste gebouwen neer te zetten en te upgraden.

Ook zal er een multiplayer optie zijn waarmee je met totaal 8 mensen in 2 teams kunt spelen. De spelers zullen dan te herkennen zijn door een vlaggetje op de voertuigen en gebouwen.

Conclusie, Battle Isle 4 zal geheel anders zijn dan de andere delen maar toch een interessant spel met vele mogelijkheden. Echt aan te raden als je van turnbased en realtime houd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren