The Escape of Monkey Island

Na een lange tijd van geruchten is het nu eindelijk officieel. Er komt een vervolg op The Curse of Monkey Island. Wederom zullen we samen met Guybrush Threepwood ontzettend veel avonturen beleven. Het verhaal pakt de draad op waar het derde deel ophield. Guybrush is met Elaine getrouwd en ze willen terug naar Mêlée Island (uit het eerste deel). Hier blijkt echter het één en ander veranderd te zijn sinds hen laatste bezoek. Elaine is namelijk dood verklaard en men is bezig een nieuwe gouverneur aan te stellen. Elaine laat het er echter niet bij zitten en start haar eigen verkiezingscampagne op. Hierbij zal Guybrush haar natuurlijk helpen.

De adventure zal gebruik maken van de verbeterde GRIME engine. Deze is bekend geworden door het spel Grim Fandango. Ook hier zal Guybrush net als Manny Calavera (uit Grim Fandango) een 3D personage zijn in een voorgerendeerde achtergrond. Hierdoor ligt de grafische lat voor The Escape of Monkey Island weer iets hoger dan die van het vorige deel. Een ander gevolg van de engine is de controversiële besturing. Onze held wordt nu bestuurd door het toetsenbord in plaats van de muis. Dit is in het begin even wennen, maar dit heb je al snel in de vingers. Eén van de verbeteringen is het toevoegen van zwevende tekst boven interessante voorwerpen. Het hoofdpersonage zal nog steeds wel naar interessante voorwerpen kijken, maar er komt nu ook nog eens tekst bij.

Er zullen weer veel oude bekende in het spel meedoen. Natuurlijk de eeuwig terugkerende Voodoo Lady, die Guybrush weer zal voorzien van de nodige nuttige tips en voorwerpen. Evenals Stan die hier zelfs zijn eigen bedrijfje heeft met de naam Stan’s Time Share. Wat dat worden gaat weten we nog niet, maar dit zullen we over een niet al te lange tijd zien. Verder zijn er ook mensen die nog steeds op Mêlée Island wonen. Dit zijn Carla, Meathook en Otis, de mensen die in het eerste deel zo gek waren om samen met Guybrush naar Monkey Island te varen.

De grote vraag is nu of dit nieuwe spel het niveau van de drie vorige spellen kan evenaren. Als we in het achterhoofd houden dat LucasArts bijna altijd goede adventures heeft afgeleverd, dan hoeven we ons geen zorgen te maken. We zullen alleen nog moeten wachten tot de herfst voordat we deze klassieker-in-dop kunnen spelen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren