Serious Sam

In de toekomst komt de mens er achter hoe je sneller dan het licht moet reizen om zo snel bij andere planeten te komen. Tijdens een van deze reizen komt de mens in contact met een groot kwaad, dat al eeuwen rondwaart in het heelal. Dit kwaad is een reincarnatie van de laatste oude ontsterfelijke en wordt ‘Tah-Um’ genoemd vrij vertaald notorious mental. Deze Mental heeft het in zijn hoofd gehaald om de totale mensheid te vernietigen voor zijn eigen lol, zoals hij met alle andere bevolkte planeten heeft gedaan die hij is tegen gekomen in zijn leven.

Deze keer zal hij er echter wat meer moeite mee hebben. De mensheid heeft namelijk een geheim wapen. Dit wapen is achtergelaten door een zeer oud volk uit Sirius. Dit wapen is genaamd ‘Timelock’. Timelock is een tijdmachine waarmee de menshied kan terugreizen in de tijd zodat we kunnen met de legers van Mental. Voor dit gevecht kiest de gehele mensheid een persoon. Een zeer sterk persoon om de legioenen, de duizenden, nee, de miljoenen troepen van Mental te vernietigen en daarna ook Mental zelf zal pakken. Deze heldhaftige persoon is de special forces veteraan ‘Serious Sam’.

Serious Sam is een first person shooter gemaakt door Croteam. De demo van het spel speelt zich af in het oude Egypte. Hier kun je vrij rondlopen in grote ruimtes, je hoeft dus niet in kleine kamers achter een pilaar te staan terwijl je vijand 2 meter verder achter een andere pilaar staat zoals bijvoorbeeld in quake ofzo.

De sound effects zijn adembenemend. Terwijl je rondloopt hoor je de vijand op je afkomen terwijl je hem nog niet eens ziet. Terwijl je al zwetend om je heen kijkt zie je hem plotseling om de hoek komen, en hij is nooit alleen. Al komen de vijanden recht op je af zodat je ze redelijk makelijk kan afschieten, de vijanden zijn zeer snel en kunnen redelijk wat hebben. De wapens die de vijanden snel kunnen neerschieten schieten ook behoorlijk langzaam zodat je genoodzaakt bent achteruit te rennen, waarbij je weer het probleem hebt dat er plotseling een vijand achter je staat. Kortom het angstzweet zal in dit spel snel omhoog komen.

In de demo kun je kennis maken met een aantal standaard wapen zoals een mes, een pistool, twee pistolen ,in iedere hand een, een shotgun, een dubbelloopse shotgun, een minigun en een rocketlauncher. In het uiteindelijk spel zullen meer wapens aan de pas komen. De vijanden zijn zoals vermeld met legioenen en zeer origineel. Over het algemeen zijn het monsters die simpel weg schieten bijten of met granaten gooien, maar er is iets heel erg mis met ze. Deze troepen hebben namelijk geen hoofd, desondanks kunnen ze zeer goed richten. Wat minder zijn de monsters die graag je benen eraf bijten deze beesten zijn zeer snel en zonder shotgun zeer moeilijk kapot te krijgen. Ook de bull is een ramp, je hoort hem al van een grote afstand op je afkomen en is zo snel dat je niet kan wegrennen (hij haalt je met gemak in), wat moet je dan doen??? Rondjes lopen en als een gek je mini gun leegschieten, als je deze al hebt tenminste. Verder heb je nog vliegers en natuurlijk bazen. Deze laatste zijn makkelijk te herkennen aangezien ze tien keer zo groot zijn als jezelf bent een tien keer zo grote wapens hebben.

Conclusie
Zodra het spel uitkomt, wat ergens in 2001 zal zijn, is er maar een ding wat je kunt doen en dat is kopen, want volgens mij zal dit spel net zo spannend en leuk zijn als Halflife.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren