Dark Sector

Na het gigantische succes van Unreal Tournament, waaraan Digital Extremes mee heeft ontwikkeld, is het nu bezig met het maken van een zo mogelijk nog mooiere en uitgebreidere first person action game, Dark Sector gedoopt. Deze game moet de sfeervolle actie en teamplay-elementen uit UT gaan combineren met de nieuwste ontwikkelingen op computergebied.

Dark Sector speelt zich af in een wereld aan het randje van de totale vernietiging. Waar de overlevenden verspreid zijn over een enorm, maar in staat van ontbinding verkerend netwerk van nederzettingen en ruimtestations door het hele zonnestelsel. Anarchie en chaos zijn hier de kernwoorden.

Spelers moeten hun weg zien te vinden in een gewelddadige strijd voor rijkdom en beroemdheid. Je start een carrière als bounty hunter en komt zodoende op plaatsen uit het hele zonnestelsel. De rode planeet Mars, de manen van Jupiter of het ijskoude Europa, it’s all in the game. Natuurlijk kun je ook een donkerder pad belopen, waarbij je een reputatie kunt opbouwen als moordzuchtige huurmoordenaar. De verhoogde prijs die zo op jouw hoofd komt te staan, zullen zelfs jouw beste vrienden tegen je doen keren.

Wat zijn de eigenschappen die Dark Sector ten minste gaat bevatten?

  • Spelers kunnen samenwerken in syndicaten, of de vele gebouwen binnendringen/ bezetten.
  • Er zijn verschillende arena’s, waar spelers tegen elkaar kunnen strijden. Daarbij kunnen ze hun vaardigheden testen tegen anderen, zowel solo als in teamverband.
  • Een geavanceerde UT engine, met een nieuwe hardware-only renderer. Deze exploiteert de nieuwste graphics-technieken, zoals T&L, skeletal deformation, multi-texturing, inverse kinematics, advanced surface lighting plus nog tal van andere verbeteringen.
  • De zogenaamde ‘Ruimtevlucht gameplay’, dat spelers toestaat om te reizen tussen ruimtestations.
  • Dark Sector breidt constant uit – nieuwe elementen zullen om de tijd worden geïntroduceerd, nadat de game is uitgebracht. Hierdoor zal het gameplezier natuurlijk vergroten.

De ontwikkeling van Dark Sector is op dit moment nog in volle gang en zodoende is er nog weinig ‘echt’ nieuws te melden. Een releasedatum is nog onbekend evenals het eventueel verschijnen van een demo. We’ll keep you in touch…

  1.   
    direct47's avatar

    likt me vet :lol:!!