Pharaoh: Cleopatra

Impression Games staat bekend om hun goeie simulatie-spellen. Denk hierbij aan Pharaoh en de Caesar serie. Nu komen ze na bijna een jaar met een uitbreiding voor Pharaoh, genaamd: Cleopatra, Queen of the Nile. Velen zullen nu gillend de deur uitrennen omdat het in Pharaoh altijd weer erg moeilijk was om de goden tevreden te houden. Sommige vinden dat dit het spel zelfs compleet afbreekt. Misschien dat in Cleopatra de goden wat sneller tevreden zijn.

Cleopatra begint aan het einde van het nieuwe rijk, daar waar Pharaoh eindigde. Met Cleopatra kun je 4 campagnes spelen van elk 15 missies. Met uitdagingen variërend van het bouwen van een vuurtoren tot het bestrijden van grafrovers. Je kunt meehelpen aan de bouw van de Koningsvallei en de bibliotheek van Alexandrië. Ook kun je tegen nieuwe vijanden vechten, waaronder de Perzen, de Macedoniërs, de Romeinen en de vele roversbendes. Ook rampen zullen volop aanwezig zijn in deze uitbreiding: Hagelbuien, kikkers en sprinkhanen die je steden kunnen verwoesten en je oogsten kunnen plunderen.

Cleopatra belooft aardig wat toe te voegen aan Pharaoh, ik vraag me alleen af of het een succes zal worden. Voor mij blijft het Caesar in een nieuw jasje. Laten we nog maar niet over de ergernissen beginnen die je krijgt met de goden. Heb je eindelijk een leuke stad met een goeie economie opgebouwd, gaat er weer één of andere god over de jank omdat hij te weinig geëerd wordt. Zeer frustrerend. Een voordeel dat Cleopatra kan hebben tegenover Pharaoh is dat je de legers van het ene scenario naar het andere mee kunt nemen.

In Cleopatra zullen weer meer gebouwen beschikbaar zijn, een hennep boerderij, schildersatelier en een lampenwinkel. Allemaal gebouwen die weer goed zijn voor je economie. In sommige levels is het mogelijk om niet alleen je legers mee te nemen, maar ook je zuurverdiende centjes! Heb je een welvarende stad opgebouwd dan begin je de volgende keer dus ook meteen met aardig wat goudstukjes! Dit is wat mij betreft het grootste pluspunt wat ik gemerkt heb.

Misschien zijn er wel mensen die verslaafd zijn aan Pharaoh, misschien wordt Cleopatra wel een goede uitbreiding voor Pharaoh. Ik weet het niet, ik denk dat het idee iets te ver uitgemolken gaat worden. We zullen zien, zodra Cleopatra in de winkels ligt zullen we hem (red. haar?) eens flink aan de tand voelen!

Meer Pharaoh

29/4/2000Pharaoh 0
Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren