Blitz: Disk Arena

Een tijdje geleden heb ik het Zweedse bedrijfje Southend Interactive gevolgd. Het was hard bezig met het realiseren van hun eerste game, “Blitz – Disk Arena” genaamd. Nu, een paar maandjes later, zullen ze al tot een vrij ver stadium met het spel gevorderd zijn. Dus ik ben benieuwd hoe de zaken er nu precies voorstaan.

Vechten en samenspelen?
Om jullie geheugen even op te frissen, zijn hier eerst de basisprincipes van Blitz – Disk Arena: In deze first person actiongame, komt het zowel aan op het echte teamwork als op het agressieve close-combat. Deze combinatie is vrij nieuw in het computergenre, behalve een paar gewelddadige ijshockeygames daargelaten.
Het spel speelt zich af in een grote arena, waarin twee teams van maximaal 4 personen zich aan elkaar moeten meten. In het midden is een metalen disk geplaatst en het is de bedoeling om deze in het doel van het andere team de gooien. Dat winnen niet makkelijk is, maar wel noodzakelijk, bewijst de slogan van de game wel: “In Blitz – Disc Arena, winning is not everything, it is the ONLY thing, it is survival.”

Hoe te spelen?
Blitz – Disk Arena heeft verschillende speelstijlen. Zo heb je natuurlijk de single player game. Daarbij kun je een keuze maken uit verschillende modes, namelijk single matches, tournaments en leagues. Single matches zijn gewoon enkele wedstrijdjes, terwijl je in de tournaments meerdere wedstrijden voor je kiezen krijgt. Speel je een league, dan worden de vaardigheden van jouw team, naar mate het spel vordert, steeds groter en heb je de mogelijkheid om tegen grootheden als de First Blitzers te spelen. Daarnaast kun je ook nog gezellig met of tegen je vrienden spelen in het multiplayergedeelte. Aan het internetgebeuren wordt ook gedacht, want er zal een world league ter beschikking komen, waar spelers van over de hele wereld het tegen elkaar kunnen opnemen.

To be continued…
De graphics zien er ondertussen steeds beter en sfeervoller uit, vooral dankzij de vele lichteffecten. Daarnaast valt ook meteen de hoge mate aan detail op. Het is duidelijk dat Southend Interactive daar met veel aandacht aan heeft gewerkt en nog steeds werkt. Het is vrij onduidelijk wanneer er bijvoorbeeld een demo wordt uitgebracht. Ook is Southend Interactive nog hard op zoek naar een publisher, ondanks het feit dat al enkele grote maatschappijen belangstelling hebben getoond om het spel uit te brengen. Het blijft voor de gewone leek, zoals ikzelf, dus nog even wachten op deze game, alvorens er een echte conclusie kan worden gebonden aan dit spel.

Meer Blitz: Disk Arena

  1.   
    wolf123456789's avatar

    ik heb een klasgenootje een bitch clap geven 😀 😀 😀 en ik vind en vet spel