Stupid Invaders

Herinner je je Sam & Max nog? Het spel waarin twee cartoonfiguren samen allerlei puzzels moesten oplossen? Het was niet alleen een goede adventure, maar het bevatte ook nog eens een grote dosis humor. Deze twee elementen zorgden ervoor dat het een klassieker werd. Nu wordt er een gelijksoortig spel gemaakt met de naam Stupid Invaders. Het spel wordt ontwikkeld door een Frans bedrijf, genaamd Gaumont Media. Niet echt een bekende in de gamesindustrie, maar wel in de filmindustrie met films als “The Fifth Element” en “The Professional”.

Het spel is gebaseerd op de tekenfilmserie “Space Goofs”, ook geproduceerd door Gaumont Media. Hierin spelen vijf knotsgekke aliens met klinkende namen als Gorgeous, Candy, Stereo, Etno en Bud. In het spel willen de vijf wezens gaan picknicken op de aarde. Eenmaal aangekomen worden ze gezien door de kwaadaardige Dr. Sakarine. Deze dokter doet al jaren onderzoek naar aliens om zo een invasie te kunnen voorkomen. Nu is deze dokter door zijn proefpersonen heen en wil dus graag de nieuwe aliens vangen. Dit dien je als speler te voorkomen door afwisselend één van de aliens te besturen. De avonturen zullen zich afspelen in allerlei variërende omgevingen zoals een mestfabriek, een stoombad en natuurlijk een ontledingsruimte. Hier kom je ook allerlei behulpzame karakters tegen die je voorzien van hints om uit de klauwen van de kwaadaardige dokter te blijven. Volgens de makers zijn de karakters allemaal verbazingwekkend lelijk, afstotelijk en hersenloos.

Grafisch gezien is het spel niet state-of-the-art, maar dat hoeft ook absoluut niet in adventures. Het zal speelbaar zijn in 640×480 in 24 bit kleur. In deze resolutie zul je meer dan 120 achtergronden te zien krijgen en dat is veel voor een adventure. Hieruit blijkt wel dat het spel erg groot is en dus ook een lange speelduur zal hebben. De aliens zelf zullen 3D figuren zijn, maar de speelwereld is gewoon een plat plaatje.
Over het geluid valt nog niet echt veel te melden, behalve dat er meer dan 2000 conversaties zijn opgenomen door professionele tekenfilmacteurs.

Als het spel maar half zo goed wordt als Sam & Max was, dan hebben we hier met een topper te maken. Dus alle adventurefans uitkijken naar deze titel!

Meer Stupid Invaders

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren