Command & Conquer Tiberian Sun: Firestorm

Een patch van ±60 piek?
In maart moet de uitbreiding voor Tiberian Sun uitkomen, er gaan zelfs geruchten over de digitale snelweg dat het eerder komt. Om teleurstelling te voorkomen houden we het nog maar even op maart. Met de uitbreiding Firestorm hoopt Westwood een heleboel goed te maken, want voor de meeste C&C fanaten was Tiberian Sun een teleurstelling. De units die beloofd waren zaten er niet in en de gameplay kon soms zelfs storend genoemd worden. Is Firestorm een dure patch of een echte uitbreiding?

Het verhaal
Firestorm gaat verder waar Tiberian Sun stopte, Kane is dood en de eenheden van de Nod zijn verspreid. Slavic probeert de Nod troepen weer terug bij elkaar te brengen maar slaagt hier niet in. Cabal, de computer die de Nod advies gaf in Tiberian Sun, heeft het commando overgenomen.

Wat brengt het
Tiberian Sun Firestorm zal nieuwe eenheden en scenario´s kennen. In totaal zullen er 9 missie´s zijn voor beide kanten. De enige personen in de filmpjes die we zullen herkennen zijn Slavic en Umagon. In totaal is er een halfuur aan filmpjes opgenomen. Ook is er veel aandacht besteed aan het multiplayer gedeelte. De online spellen zullen niet meer zomaar losse spellen zijn, maar een keiharde strijd vormen om de heerschappij van de wereld! De veroverde landen kun je weer kwijtraken, de stand tussen de GDI en The Brotherhood of Nod zal continu bijgehouden worden. Het doel: Heerschappij over de wereld.

Nieuwe eenheden
Er zullen zes nieuwe eenheden zijn in dit deel, twee daarvan zullen een defensieve rol gaan spelen terwijl de rest ingezet kan worden op het slagveld. Ik zal ze meteen even toelichten:

The Juggernaut: Dit is eigenlijk GDI´s antwoord op de Artillery eenheid van de Nod. Met zijn drie lopen en zijn grote bereik zullen ze de GDI zeker helpen met het verdedigen.

The Cyborg Reaper: Deze is door Cabal ontworpen en is alleen in multiplayer missie´s beschikbaar. Hij lijkt een beetje op een spin, hij heeft vier poten met daar bovenop het bovenstuk van de Cyborg. Als wapen kan hij een net afvuren op de infanterie waardoor deze korte tijd uitgeschakeld is. Tegen de mechanische eenheden gebruikt hij een Multi-Missile.

The Mobile War Factory: Met deze eenheid kun je troepen dichter bij een basis bouwen, je hoeft dus niet meer de halve kaart over te steken voordat je een keer bij de vijandige basis bent. Zeker met een grote aanval kan dit goed van pas komen omdat je snel versterkingen kunt maken en zo dus een constante stroom aan kunt houden. Dan moet je natuurlijk wel genoeg credits hebben. Deze eenheid is ook voor de Nod beschikbaar, de naam is dan The Fist of Nod.

Mobile Stealth Generator: Dit is een eenheid waarover je best ongerust mag zijn. De Nod heeft de Stealth technologie verder uitgewerkt en heeft nu de mogelijkheid om een mobiele Stealth Generator te bouwen. Met deze unit kun je een klein aantal eenheden cloaken, het mooiste van deze eenheid is toch wel dat hij geen stroom nodig heeft. Ideaal om je basis te cloaken, ondanks een aanval blijft hij dan gewoon onzichtbaar. Of wat dacht je van een lijn van generators? Dan kun je dus je troepen via die lijn recht naar de voortuin van de vijandige basis sturen zonder dat ze gezien worden.

Mobile EMP: Het EMP gebouw van de GDI kan al aardig irritant zijn, al je eenheden die geraakt worden zijn korte tijd niet beschikbaar. Nu heeft GDI de beschikking over een mobiele versie, deze is niet zo krachtig maar kan goed van pas komen bij het tijdelijk uitschakelen van de verdediging van een vijandige basis. Gebruik deze eenheid in combinatie met de Mobile Sensor Array en je kunt alle sub aanvallen stoppen. De mobiele EMP kan de Subteranian APC naar boven halen en uitschakelen, even onder vuur nemen en dag Engineers of Cyborg Commando.

Limpet Drones: Deze zijn voor beide kanten beschikbaar, deze eenheid gedraagt zich als een mijn. De Limpet Drone klemt zich vast aan de eerste gemechaniseerde eenheid die voorbij komt, eenmaal aan een eenheid gehecht kun je precies de bewegingen volgen die de eenheid doet. De Limpet Drone zal de eenheid aanzienlijk vertragen en is alleen te verwijderen door een Repair Pad. Als je deze eenheid aan een Harvester hangt wordt je zo de vijandige basis ingeloodst.

The Drop Ship plug-in: Deze is alleen beschikbaar voor de GDI. Om deze te kunnen gebruiken heb je het Upgrade Center nodig. Met deze plug-in kun je versterking sturen naar het slagveld, per keer worden drie tot vijf veteran infantry eenheden gedropt. Dit is ook mogelijk in nog niet verkend terrein.

Eenheden genoeg dus. De veteranen eenheid moet in Firestorm ook een grotere rol gaan spelen. In Firestorm gaat de Jump Jet infanterie ook een grotere rol spelen, deze hebben de mogelijkheid om gecloakte units te zien. Zeker een titel om in de gaten te houden!

  1.   
    bedirhan's avatar

    waar kan ik tiberian sun firestorm kopen????? 😥 😥 😥