KISS Psycho Circus, the Nightmare Child

McFarlane for president
Als je het hebt over ‘comic books’, dan heb je het over geweldige strips als Spawn of de nog altijd even sympathieke muurkruiper, Spiderman. De man die deze strips op zijn eigenzinnige wijze tot leven wist te brengen, was de Picasso onder de striptekenaars, de penceel onder de verfkwasten: Todd McFarlane. Deze man is ongeëvenaard in zijn stijl van tekenen en grotendeels verantwoordelijk voor het grote succes van eerdergenoemde stripboeken. Minder bekend in Nederland zijn de Kiss, Psycho Circus strips, die gebaseerd zijn op de legendarische rockgroep Kiss. Net zoals eerdere digitaliseringen van onder andere zijn Spidey-werk, wordt er nu ook hard gewerkt aan Kiss Psycho Circus the nightmare child, door Third Law Interactive.

Een grote zooi monsters…
In deze first person shooter kun je 4 karakters spelen, die aan het begin doodgewone mensen zijn, maar naar mate het spel vordert, uitgroeien tot The Elder. Dit zijn bovennatuurlijke wezens met allerlei krachten, die vuur, water, lucht en aarde representeren. Deze op Kiss gebaseerde figuren luisteren naar de namen: the Demon (Gene Simmons), the Starbearer (Paul Stanley), the Beast King (Peter Criss) en the Celestial (Ace Frehley).Vechtend tegen het kwaad, is het jouw taak om hordes van monsters te verslaan in de loop van het spel.
Behalve de ‘gewone’ vijanden, bevat ieder level ook nog vijanden die moeilijker zijn om te verslaan, de zogenaamde boss-enemies. En dat het hier niet gaat om zo maar een paar watjes, wordt al snel duidelijk.
Third Law is er in geslaagd om met zo veel vijanden op de proppen te komen, dat je nergens tot rust kan komen. Het is overal knokken geblazen, of snel een schietgebedje doen. En de vijanden die je tegenkomt zijn stuk voor stuk geweldige bedenksels. Of het nou de waanzinnige Unipsycho is, of het meesterlijke gedrocht Arachnaclown. Je ziet duidelijk de hand van Todd McFarlane in de verschillende karakters.

Sfeervolle gebieden
Maar niet alleen de karakters zien er allemaal even geweldig uit, de gehele omgeving is gewoon zeer sfeervol. Ik heb zelden zo’n angstaanjagende gebieden gezien. Het was gewoon jammer, dat er dankzij het grote aantal aan vijanden te weinig tijd was, om eens goed rond te gaan kijken. Dat het er allemaal zo prima uitziet, is natuurlijk te danken aan de Lith Tech engine, waarvan Kiss Psycho Circus gebruik maakt.
Maar niet alleen de graphics zien er leuk uit, ook de muziek is grandioos. De engine maakt gebruik van Microsoft’s DirectMusic System en daardoor wordt het interactiegehalte verhoogd. Worden de gevechten namelijk spannender, dan zal ook de muziek die trend gaan volgen.
Daarnaast staan in het spel jukeboxen, waarop je muziek van Kiss kan beluisteren. Zeker voor de fans is dat natuurlijk een leuke bijkomstigheid.

Joeghee!
Ik kan er niet omheen, maar deze game heeft het in zich om uit te groeien tot één van de leukste 3D shooters voor dit jaar. Wanneer je niet de beschikking hebt over een pc, dan niet getreurd. De game wordt namelijk ook uitgebracht op de Dreamcast, dus de Sega-mensen onder ons hebben geluk. Het is alleen jammer dat er op dit moment nog niks bekend is wat betreft multiplayermogelijkheden. Maar we houden deze game zeker goed in de gaten en bij belangrijk nieuws zullen we het je zeker melden. Tot dan zul je het moeten doen met de screenshots en videofilmpjes, die op de site te vinden zijn. De release staat gepland voor deze zomer, dus we kunnen ongeacht het weer, vele hete avondjes verwachten!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren